Nieuws

 • 22.01.2019

  Stand van zaken terugbetaling eerstelijnspsychologische zorg

  De terugbetaling eerstelijnspsychologische zorg voor volwassenen blijft uiteraard hot topic, maar ook voor onduidelijkheid zorgen. We informeren jullie dan ook over de recentste nieuwtjes en over wat jullie best wel en niet doen. 

 • 18.02.2019

  Wijziging in je ledenvoordelen: abonneer je nu rechtstreeks op het Tijdschrift Psyche!

  We hebben besloten om het automatisch abonnement op het Tijdschrift Psyche optioneel te maken. Het vrijgemaakte budget besteden we aan onze kringen. Niettemin kan je als VVKP - lid nog steeds genieten van een mooie korting op een jaarabonnement. 

 • 11.02.2019

  VVKP is weer telefonisch bereikbaar

  We zijn weer telefonisch bereikbaar! Proximus heeft eindelijk de technische storing op ons telefoonnummer kunnen opheffen waardoor we zo lang niet bereikbaar waren. 

 • 06.02.2019

  Divisie zelfstandige praktijkvoering schrijft pamflet om uw cliënten te informeren.

  Als gevolg van de wel heel ruime aankondiging van minister Maggie De Block in de media dat de zelfstandig psycholoog nu eindelijk zou terugbetaald worden, werden vele van onze collega's in de praktijk geconfronteerd met vragen van hun cliënten/patiënten. De divisie zelfstandige praktijkvoering ontwikkelde daarom een handig pamflet wat je in je praktijk kunt ophangen of gewoon aan je cliënten kunt meegeven. 

 • 04.02.2019

  Stand van zaken met betrekking tot IFIC

  Voor de zomer schrokken vele collega's in loondienst van de implementatie van het nieuwe IFIC - loonmodel. Zowel VVKP als vele collega's op het terrein bundelden de krachten. Waar staan we ondertussen? 

 • 01.02.2019

  Zorg aan Zet: Ook jouw mening telt!

  Zorg aan Zet is een groot maatschappelijk debat over de zorg van morgen. De campagne www.zorgaanzet.net wil zoveel mogelijk ideeën en meningen verzamelen: van zorgorganisaties, zorgverleners, patiënten en gebruikers, van de man in de straat … Wat vinden burgers belangrijk? Waar knelt het schoentje? Wat willen we in de toekomst en hoeveel hebben we daarvoor over? Zorg aan Zet wil de discussie over de zorg aanvuren. Zodat het thema zorg hoog op de politieke agenda komt in aanloop naar de Vlaamse en federale verkiezingen. Want zorg, dat beroert iedereen.

 • 22.01.2019

  Wat betekent de val van de federale regering voor ons?

  Recent ging de regering Michel over in lopende zaken. Wat zijn de concrete gevolgen voor ons als psychologen? 

 • 22.01.2019

  Een nieuw huis voor de Vlaamse klinisch psychologen!

  VVKP nam op 01 januari haar nieuwe kantoren in gebruik! Je kan ons nu vinden op de Oude Graanmarkt 48 in hartje Brussel.

 • 22.01.2019

  Postgraduaat in de psychotherapie jeugd en context

  Start nieuwe opleidingscyclus oktober 2019 - juni 2023

 • 22.01.2019

  Start nieuwe cyclus Permanente Vorming Klinische Neuropsychologie

  De permanente vorming bestaat uit een interuniversitaire postacademische vorming tot het behalen van het getuigschrift van 'Permanente vorming in de Klinische Neuropsychologie. '