VVKP start nieuwe onderhoudsprocedure op bij IFIC

02-11-21

VVKP start nieuwe onderhoudsprocedure op bij IFIC. Omtrent de nieuwe aangepaste profielen die recent verschenen waren op de IFIC-website, werd VVKP helaas niet gehoord, noch geïnformeerd. Bovendien bleken de aangepaste profielen nog steeds niet te voldoen aan de wettelijke vereisten. Na een informele signalisatie, waar geen gevolg aan gegeven werd, is er beslist op de bestuursraad van VVKP en binnen de divsie voorzieningen op grond hiervan over te gaan tot een nieuwe aanvraag tot onderhoudsprocedure bij IFIC.

We merkten deze zomer op dat er aangepaste profielen waren verschenen op de IFIC-website betreffende de klinisch psychologen (5020: klinisch psycholoog en 5070: dienstverantwoordelijke psychologische dienst). Deze aanpassingen gebeurden vermoedelijk op basis van juridische gronden. VVKP werd helaas niet gehoord, noch geïnformeerd,  omtrent deze aanpassingen. Bovendien bleken de aangepaste profielen nog steeds niet te voldoen aan de wettelijke vereisten (vooral wat betreft het onderscheid tussen klinische psychologie en psychotherapie).

Na dit eerst meer informeel te hebben gesignaleerd, zonder gevolg, werd op de bestuursraad van VVKP en binnen de divisie voorzieningen besloten om op deze gronden een nieuwe aanvraag tot onderhoudsprocedure te starten bij IFIC. We verwezen hierbij eveneens naar de ontevredenheid die nog steeds bestaat op het werkveld betreffende de bestaande functieprofielen. Een inhoudelijke aanpassing van deze functieprofielen lijkt ons nog steeds opportuun en dringend. Verschillende werkgevers ondersteunen ondertussen deze vraag. 

 

We houden jullie uiteraard op de hoogte van de verdere stappen.