Nieuws

Stand van zaken vaccinatie voor klinisch psychologen

02-03-21
Corona

Op deze pagina verzamelen we het recente nieuws over de vaccinatie - campagne voor klinisch psychologen.
Update 02.03.2021

Sta je op de lijst voor prioritair te vaccineren zorgverstrekker maar nog geen uitnodiging ontvangen? Bekijk dan jouw ebox!

03-03-21

Als klinisch psycholoog werden er momenteel uitnodigingen verstuurd om je te laten vaccineren. Bekijk of je op de lijst staat en bekijk zeker jouw ebox waar de volgende stappen het snelst zullen worden doorgestuurd.

TED Talk: De mythes voorbij. Het public health perspectief als leidraad bij hervormingen in de GGZ

03-03-21
Beroep

Collega Ronny Bruffaerts (Kuleuven) ontkracht een aantal mythes over onze sector en legt uit hoe het public health principe een mogelijke oplossing kan bieden.

Lancering nieuw tijdschrift: Verslaving & Herstel

02-03-21
Tijdschrift

Oud VVKP - voorzitter en huidig voorzitter van het Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) Paul Van Deun bracht ons op de hoogte van een nieuw Vlaams - Nederlands tijdschrift rond verslaving en herstel waar hij, samen met Dr. Frieda Matthys het hoofdredacteurschap van opneemt.

De divisie klinische ouderenpsychologie aan het woord op Radio 1

01-03-21
Ouderen

Collega Luc Van de Ven lichtte op Radio 1 De ochtend toe hoe klinisch psychologen aan de slag gaan met ouderen.

Klinisch psychologen schieten in actie rond de wachttijden

28-02-21
Beroep

Naar aanleiding van de berichtgeving in de media rond de oplopende wachttijden bij klinisch psychologen, ondernamen verschillende van onze psychologenkringen initiatieven.

Lancering petitie IFIC

28-02-21
Beroep
IFIC

Graag brengen wij volgende petitie onder de aandacht.

Beurs Mondiale Geestelijke gezondheidszorg

23-02-21

Dankzij ons partnership met de American Psychological Association kunnen we deze aanbieding ook onder onze leden verspreiden. Een unieke kans om ervaring op te doen bij de World Health Organisation.

Geen loonsverhoging voor klinisch psychologen? Onaanvaardbaar!

16-02-21
Beroep

Een update over het IFIC - dossier. Het blijkt nu dat de aangekondigde extra middelen voor de zorgsector, naar aanleiding van de Corona - crisis, zullen aangewend worden om de IFIC - hervorming helemaal te kunnen uitrollen. Voor klinisch psychologen betekent dat echter helemaal geen loonsverhoging, zoals bij de andere beroepen. Het is hoogstens een wegwerken van het aanvankelijke loonverlies als gevolg van IFIC. Voor VVKP is dat werkelijk onaanvaardbaar!

MIND-U: kosteloos aangeboden mindfulness-sessies voor jongeren

16-02-21

Met het MIND-U-project hopen we vanuit het Leuven Mindfulness Centre een bijdrage te kunnen leveren in het ondersteunen van jongeren op een toegankelijke en laagdrempelige manier, in deze bijzondere tijden.