Nieuws

 • 27.03.2019

  Stand van zaken terugbetaling eerstelijnspsychologische zorg

  Wat zijn de laatste nieuwtjes? Het begeleidingscomité is voor een eerste keer bij elkaar geweest. Er zal dan toch een wetenschappelijke evaluatie plaats vinden en de FOD lanceert een algemene oproep. 

 • 25.04.2019

  VVKP is op zoek naar een nieuwe beleidsmedewerker!

  Word jij onze nieuwe collega? We zijn op zoek naar een nieuwe collega die ons wilt ondersteunen in de vele beleidstaken die VVKP te managen heeft. 

 • 23.04.2019

  Foutieve informatie stressburnout.be

  Recent lanceerde de overheid een website rond preventie van stress en burnout. VVKP juicht dergelijke intiatieven toe, maar verwacht wel dat er juiste informatie verspreid wordt naar de bevolking. 

 • 18.04.2019

  Hoe kijken zorgverstrekkers uit de sector naar wat die sector nodig heeft? Mentally bestudeerde het vanuit een Europees perspectief

  Mentally is een Europese studie over hoe zorgverstrekkers uit de GGZ het liefst die GGZ georganiseerd willen zien. De studie verloopt aan de hand van focusgroepen in 6 Europese landen, waaronder België. Onderzoekers vanuit de faculteit psychologie UGent participeren mee. Het onderzoek wordt gesubsidieerd vanuit de Europese Unie.

 • 18.04.2019

  Protocol of maatwerk? Wetenschappelijke protocollen geen garantie voor succes in therapie

  Collega's Truijens, Zühlke-Van Hulzen en Vanheule van de UGent publiceerden interessant onderzoek over de effectiviteit van psychologische behandelingen die strikt geprotocolleerd werken. Het onderzoek is vooral mooi omdat het nog eens duidelijk illustreert waar evidence - based practice voor staat. Een principe waar ook onze vereniging op gebouwd is en wat we vurig zullen blijven verdedigen.

 • 11.04.2019

  PEV psychodiagnostiek in de kijker!

  In naam van VUB, KU Leuven en UGent nodigt Prof. Dr. Imke Baetens u uit om u kandidaat te stellen voor de nieuwe Interuniversitaire Permanente Vorming Psychodiagnostiek volwassenen. In september 2019 start een nieuwe cyclus aan UGent. 

 • 09.04.2019

  Regering keurde recent nog de kwaliteitswet goed

  De kwaliteitswet was één van de grote hervormingen die Maggie De Block aankondigde bij aanvang van de legislatuur. Ze werd recent, op de valreep, nog goedgekeurd door het parlement. 

 • 09.04.2019

  Een charter om de samenwerking tussen VVKP en haar kringen vorm te geven

  Enkele jaren geleden startte de VVKP met het verzamelen van haar leden in lokale psychologenkringen. Ondertussen zijn er meer dan 40 kringen actief en is het tijd geworden om naar de volgende fase van de kringwerking over te stappen. Hiervoor sluit de VVKP een charter met haar kringen die de wederzijdse verwachtingen aan elkaar helder maken. 

 • 08.04.2019

  Hernieuwde startersgids in druk!

  Onze startersgids is opnieuw in druk gegaan. Een must have voor wie als zelfstandige wilt starten, een handig naslagwerk voor wie al een tijdje aan de slag is als zelfstandige!

 • 08.04.2019

  NokNok 2.0 is geboren!

  Het Vlaams Instituut Gezond Leven (VIGEZ) meldt dat NokNok, hun preventieve website voor mentale problemen bij jongeren een update heeft gekregen. NokNok helpt 12- tot 16-jarigen sterker in hun schoenen te staan. Jongeren kunnen er nu ook testen hoe goed het met hun veerkracht gaat en oefeningen maken om sterker en positiever te worden.