VVKP beleidsweekend 2024

30-01-24

Naar goede gewoonte trok de voltallige bestuursploeg en staf zich gedurende een volledig weekend terug. Resultaat zijn een sterk verkiezingsmemorandum en de contouren van een gloednieuw beleidsplan!

Een weekend vol hard werken, maar ook verbinden en bezinnen

Het beleidsweekend is een jaarlijkse traditie binnen deze vereniging en is telkens weer de perfecte gelegenheid voor het ganse bestuur om in de diepte te werken rond een aantal belangrijke thema's. Op het programma stonden o.a. de volgende topics:

  • Een verdere optimalisering van de interne organisatie van de vereniging, met focus op een efficiënte verdeling van de verschillende mandaten en engagementen, alsook het voorbereiden van enkele strategische aanwervingen die in de nabije toekomst zullen plaatsvinden.
  • Op vlak van beleid is er diepgaand gesproken over enkele belangrijke dossiers: bovenaan stonden uiteraard de uitrol van de gesuperviseerde professionele praktijk (GPP) en de verdere ontwikkeling en implementatie van de conventie eerstelijnspsychologische hulp (ELP). 
  • Het bestuur heeft zich ook gebogen over de huidige kringwerking én de inspanningen die we nog kunnen leveren om de kringen ook in de toekomst verder (en beter) te kunnen ondersteunen, vooral op vlak van organisatie en financiering!
  • Ten slotte is er ook heel wat aandacht gegaan naar onze rol als wetenschappelijke vereniging en hoe we hier naar de toekomst toe nog beter op kunnen inzetten.

Kortom: het beleidsweekend was ook dit jaar weer goed gevuld met diepgaande gesprekken, kritische analyses, liters koffie en gezellige babbels tussendoor. Ook de resultaten mogen er zijn:

  • De laatste hand wordt gelegd aan een heus verkiezingsmemorandum in aanloop naar de komende verkiezingen. Dit memorandum zal later deze maand verschijnen.
  • Daarnaast hebben we met het bestuur de basis gelegd voor een nieuw beleidsplan! Ook daarover zal je spoedig meer nieuws vernemen.

Aanstelling van een nieuwe beleidsdirecteur

Graag brengen we nog een update over de zoektocht naar een nieuwe beleidsdirecteur. Het bestuur heeft de afgelopen maanden verschillende sollicitaties ontvangen en gesprekken gevoerd in haar zoektocht naar een geschikte kandidaat. Tijdens deze zoektocht was het onze directeur voor Wetenschap en Kwaliteit, Lotte De Schrijver, die zorgde voor de nodige stabiliteit en continuïteit. Reeds bij aanvang van haar aanstelling nam zij immers heel wat beleidsmatige engagementen en taken op zich. Dit deed ze bovendien met grote overtuiging, vaardigheid en professionaliteit. Daar zijn we Lotte dan ook zeer dankbaar voor.

Na de functie van beleidsdirecteur deze afgelopen maanden de facto te hebben opgenomen en er uitvoerig van te hebben geproefd, was het de uitdrukkelijke vraag van Lotte om ook het mandaat van beleidsdirecteur formeel te kunnen opnemen. Deze opportuniteit heeft het bestuur dan ook met beide handen aangegrepen, waarna het voltallige bestuur zich vlak voor de Kerstvakantie met de vraag van Lotte akkoord heeft verklaard. Na de aanstelling van Lotte betekent dit dat de VVKP-directie momenteel bestaat uit een directeur Wetenschap en Beleid, alsook een directeur Communicatie en Ledenwerking.

We hebben het beleidsweekend dan ook positief kunnen inzetten met onze (relatief) nieuwe beleidsdirecteur aan het roer! Er bestaat geen enkele twijfel dat Lotte deze functie met de nodige passie, daadkracht en competentie zal verderzetten. Met het volle vertrouwen van het ganse bestuur én de voltallige staf kan Lotte haar functies waarnemen. Veel succes, Lotte!