03-06-21
Terugbetaling

Interessant nieuws van onze Waalse collega's. UPPCF onderhandelt een heel interessant akkoord met de Waalse gemeente Engis voor de terugbetaling van psychologische zorg.

Onderhandelingen hoeven niet altijd op het federale niveau gevoerd te worden. Onze franstalige zustervereniging UPPCF onderhandelde een contract met de gemeente Engis om psychologische zorg voor haar inwoners te organiseren naar aanleiding van de Covid - 19 crisis.

Concreet kan elke burger van de gemeente terecht bij een klinisch psycholoog en worden 10 sessies vergoed. De psycholoog factureert de sessies rechtstreeks aan de gemeente aan 80 €/consultatie. Patiënten kunnen rechtstreeks terecht bij de klinisch psycholoog. Indien er meer dan 10 sessies nodig zijn, wordt er overleg gepleegd met de coördinator en de gemeente.

De overeenkomst bevat tevens een lokale klinisch psycholoog die de functie opneemt van coördinator en vergoed wordt aan 120 €/uur. Deze collega coördineert de psychologische zorg en ondersteunt de lokale psychologen.

Kortom, een eenvoudige, maar zeer efficiënte manier van werken die een mooi voorbeeld kan zijn voor andere gemeentes.

Ook in Vlaanderen denken sommige gemeentes/steden er aan om psychologische zorg te organiseren. Laat het voorbeeld van de UPPCF een teken zijn dat samen sterk zijn loont en uitmondt in een betere zorg voor iedereen.

Wie vragen krijgt van zijn gemeente over een dergelijk aanbod, kan steeds contact nemen met de VVKP voor ondersteuning. 

Contact