Project Zorgverstrekkers Versterken

30-01-24

Zelf- en teamzorg is de beste garantie voor de mentale gezondheid van zorgverleners. Het gezondheidsbevorderend groepstraject 'Zorgverstrekkers Versterken' versterkt zorgverleners die er vandaag elke dag staan.

In opdracht van de Vlaamse overheid ontwikkelde The Human Link we twee trajecten: intercollegiale coaching voor zelfstandige eerstelijnszorgverstrekkers en teamversterkingstrajecten voor eerstelijnsorganisaties. Tot 2025 zet men in op deze trajecten, train-the-trainers en intervisies. Langs enkele ervaringsgerichte oefeningen vinden deelnemers in deze trajecten samen antwoorden op uitdagende vragen. Hoe vindt een zorgverlener toch voldoende tijd en aandacht voor zichzelf, en voor wat energie geeft? Hoe kunnen anderen en de omkadering op het werk daarbij helpen? 

Zelfzorg als zelfstandige zorgverlener is misschien nog moeilijker. Als zelfstandige trek je minder snel een grens, én heb je vaak geen collega’s die even luisteren. Daarom werkte The Human Link een intercollegiaal coachingstraject uit, speciaal voor zelfstandige zorgverstrekkers. Een groepstraject voor zelfstandige zorgverleners omvat:

  • een kleine groep van max. 6 zelfstandige zorgverleners
  • 4 groepsessies met een getrainde begeleider: werkplezier, werkdruk, grenzen trekken, constructieve relatie met jezelf
  • ervaringsgerichte oefeningen
  • persoonlijke opdrachten in een app

Lees hier meer over dit project

Bekijk hier de agenda met alle opleidingsdata