20-12-21

Raadpleeg hier de nieuwe teststrategie bij symptomen, reizen en hoog-risicocontacten.

Weet je niet zeker wanneer je je moet laten testen? Of je nu symptomen hebt, in aanraking bent geweest met een hoogrisicocontact of op reis wil gaan, deze checklists bieden je een antwoord op al je vragen. 

 

Heb je symptomen?

Vertoon je symptomen, dan kan het noodzakelijk zijn om je te laten testen. Gebruik de zelfevaluatietool die je zal adviseren of een Covid-19 test al dan niet noodzakelijk is. Wil je meer te weten komen over het type test dat je moet laten uitvoeren (PCR of antigeen) kijk dan hier voor meer informatie. Bij een negatieve test blijf je extra voorzichtig gedurende 1 week. Test je positief, ga dan in isolatie en geef de contactgegevens van je hoogrisicocontacten door. In de poster hoe omgaan met klachten worden de stappen die je dient te ondernemen nogmaals vermeld. 

Bekijk hier de poster klachten

Ga je op reis? 

Wil je op reis gaan vanuit ons land, maar ken je de regels voor je bestemming niet? Raadpleeg het advies van de EU per land of de website van de FOD Buitenlandse Zaken. Het kan zijn dat een voorafgaande test noodzakelijk is. Vergeet bij terugkeer je Passenger Locator Form niet in te vullen. Afhankelijk van het land of de regio waar je verbleven hebt, je verblifjsduur en je Covid Safe Ticket (CST), moet je je misschien laten testen of in quarantaine gaan. Raadpleeg de infografiek van Sciensano om te weten welke testing- en/of quarantaineverplichtingen voor jou van toepassing zijn. De belangrijkste stappen die je dient te ondernemen bij reisplannen worden nog eens kort overlopen in deze poster over reizen. 

Bekijk hier de poster reizen

Contact met Hoog-risicocontacten? 

Was je meer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter in contact met een besmette persoon, en ben je ouder dan 12? Wat te doen? Waar je laten testen ? Klik hier.​ Of bekijk de stappen die je dient te volgen in de onderstaande poster mbt tot hoogrisicocontacten. 

Bekijk hier de poster hoogrisicocontacten


​Voor meer informatie rond de nieuwe maatregelen inzake de teststrategie of een update rond de nieuwe Omicron variant kan u altijd terecht op de website: www.info-coronavirus.be/nl/testen/