24-03-21
Ledenvoordelen

Het VVKP - lidmaatschap betaalt zichzelf terug! Vandaag stellen we een nieuwe samenwerking en bijhorende ledenkorting voor. Uitgeverij Pelckmans geeft heel wat werken van collega's uit, maar beschikt daarnaast ook over een uitgebreide selectie interessante literatuur uit aanverwante disciplines.

VVKP gaat een samenwerking aan met Uitgeverij Pelckmans

Pelckmans maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt daarnaast ook opleidingen. Voor de leden van VVKP bieden we dit jaar op een selectie boeken een exclusieve korting van 10% op de aankoopprijs, en betaal je bovendien ook geen verzendkosten. Je kan de kortingscode vinden in je VVKP - ledenprofiel in de rubriek kortingen, alsook de link naar een selectie van heel wat relevante literatuur van en voor collega's.

NAAR MIJN LEDENPROFIEL

Exclusieve kortingsactie ‘Als liefde overleven wordt’

Partnergeweld kan iedereen overkomen. Elke week sterft zowel in België als in Nederland minstens één vrouw aan de gevolgen van extreem partnergeweld, en die cijfers zijn tijdens de coronacrisis alleen maar toegenomen. In Als liefde overleven wordt schetsen ervaringsdeskundige Triene-Mie Le Compte en experte Anne Groenen (UCLL) de eerste tekenen van misbruik, de manipulatieve strategieën van de dader en de langdurige gevolgen. Daarnaast lees je hoe je als buitenstaander de slachtoffers kunt helpen en hoe je leert praten over partnergeweld.

 

Als liefde overleven wordt is er voor iedereen die met (niet-)fysiek partnergeweld te maken heeft. Zowel slachtoffers, geweldplegers, omstanders als professionals vinden in dit boek bruikbare informatie om partnergeweld een halt toe te roepen.

 

Beide auteurs hebben ook meegewerkt aan de reeks ‘Als je eens wist’ van Hilde Van Mieghem, die momenteel op Canvas loopt. Naar aanleiding van deze reeks bieden we i.s.m. Pelckmans een exclusieve korting van 20% op het boek aan en betaal je ook geen verzendkosten. De code hiervoor kan je terug vinden in je VVKP - ledenprofiel onder de rubriek "Kortingen" (actie loopt vanaf 15 maart t.e.m. 30 april 2021).

Naar mijn ledenprofiel

'Leven om te floreren' van Maaike Verstraete

Leer leven vanuit je volle potentieel
Boek voor positieve psychologie als levenskunst
De positieve psychologie is de wetenschappelijke studie van optimaal menselijk functioneren en een recentere tak van de psychologie. Waar klinische psychologie psychisch lijden bestudeert en behandelt, en sportpsychologie sport als onderwerp heeft, legt de positieve psychologie de aandacht op “de mens op zijn best”. Dat is niet alleen de tevreden mens, maar ook de mens die negatieve emoties ervaart en daardoor groeit, de mens die betekenis vindt in trauma of de mens die gemotiveerd blijft bij tegenslag. Dit boek is geschreven voor mensenfluisteraars die ‘hun’ mensen willen begeleiden van ‘wel oké’ naar werkelijk floreren. Want je kan het goede leven leren. Leven om te floreren laat helder zien hoe je ongeacht de externe omstandigheden jezelf en anderen kan leren leven vanuit je volle potentieel. Gelijkmoedigheid, empathie, altruïsme, kiezen voor moeiteloosheid, het begint bij jezelf. Zo binnen, zo buiten: wat je goed voor jezelf kan, kan je ook beter voor en bij anderen. Maaike Verstraete toont helder en speels maar tegelijk stevig wetenschappelijk onderbouwd welke ingrediënten nodig zijn om te floreren en welke instrumenten je kan inzetten om betekenisvol te leven. Dit boek is een krachtige en inspirerende compagnon de route voor al wie anderen begeleidt in leer- en ontwikkelingsprocessen: coaches, therapeuten, psychologen en leerkrachten.
Maaike Verstraete: "Ik weiger te geloven dat slechts enkelen, toevallig, door een lot uit de genetische loterij, levenslust en levensvreugde dagelijks kunnen ervaren én bewaren. Floreren is geen luxe. Het is een morele plicht: als alles wat we nodig hebben er is, wie zijn wij dan om níét ons best mogelijke leven te leiden? En streven naar een goed leven is niet egoïstisch: het zelf goed hebben is goed voor de wereld. Uitgebreid onderzoek toont hoe florerende mensen sterk bijdragen aan het welzijn van onze hele maatschappij."
Het boek wordt officieel voorgesteld op vrijdag 7 mei om 14 uur. Meer info via https://www.positivologie.be/leven-om-te-floreren

Naar mijn ledenprofiel