02-05-21
Ouderen

De Kopzorgen - campagne gaat een volgende fase in. De Vlaamse Ouderenraad roept iedereen op om het Kopzorgen - prikbord zoveel mogelijk bekend te maken. Een warme oproep aan onze leden.

Zet je mee je schouders onder ons prikbord?

De Kopzorgen - campagne gaat onverminderd door. Want naast boeiende interviews met Paula Sémer, andere ouderen, experten en terreinmedewerkers, is ook het Kopzorgen-prikbord van groot belang. Op dat prikbord kunnen ouderen en hun omgeving de kopzorgen posten waarmee ze kampen in hun leven. De drempels waarop ze botsen in de zoektocht naar hulp. De lichtpuntjes die hen door de moeilijke periodes hielpen. En de tips die zij hebben voor onze beleidsmakers.
 
We krijgen heel wat respons op ons prikbord, maar dat kan nog een boost gebruiken. Daarom schakelen we jullie opnieuw in. Want als partner kan je mensen oproepen om verhalen, kopzorgen en tips te delen op www.kopzorgen.be/prikbord. Op verschillende manieren kan je nog tot 30 juni onze honger naar getuigenissen stillen:
 
        -        Elke week delen we een prikbord-post op onze facebookpagina, zoals die van Matiëtte of Jan. Je kan die dus handig reposten of liken.
        -        Of je kan ons video-interview met Paula Sémer delen bij je oproep.
        -        Offline communiceren? In bijlage vind je visuals die je kan gebruiken bij je oproep.
        -        Andere suggesties of noden? Geef een seintje en dan gaan we samen aan de slag.
 
We zijn halfweg
 
Na eind juni kan iedereen het prikbord nog gebruiken om te snuisteren of om te posten, maar wordt het niet langer actief gepromoot. Onze brede ‘sprokkelfase’ loopt dan ten einde. We gaan vanaf dan over tot het effectief vormgeven van een set aan beleidsaanbevelingen waarmee we eind dit jaar uitpakken.
 
Jullie begrijpen dat een grote diversiteit aan prikbord-posts cruciaal is om die beleidsaanbevelingen vorm te geven. Want zij vormen mee de basis om te komen tot gedragen voorstellen. We hechten daarom ook veel waarde aan jullie inspanningen om het prikbord bekend te maken.