28-02-21
Beroep

Naar aanleiding van de berichtgeving in de media rond de oplopende wachttijden bij klinisch psychologen, ondernamen verschillende van onze psychologenkringen initiatieven.

In de regio’s waar er zeker wel nog ruimte is bij de zelfstandig psychologen, zoals bv. in de regio Noorderkempen, nam onze kring 29XX het initiatief om de eerstelijnszone te contacteren en duidelijk te maken aan de diverse partners dat er in hun regio wel degelijk nog voldoende plaats is.

In andere regio’s waar de druk op de wachttijden aanzienlijk is, zoals in de regio Herkenrode, nam de kring het initiatief om haar leden op te roepen om te werken met de Siilo – app zodat de beperkte openstaande plaatsen snel gesignaleerd en ingevuld kunnen raken. 

We roepen alle collega’s op om samen met hun regionale kring en het netwerk geestelijke gezondheidszorg, de problematiek van de oplopende wachttijden te bekijken. Aan de kringvoorzitters roepen we op om gebruik te maken van de besloten Facebook – groep om snel praktijkervaringen uit te wisselen. Collega Stef Joos lanceerde op de facebook - groep klinisch psychologen en pedagogen Vlaanderen een oproep om je capaciteit te melden, waarvoor we hem uitdrukkelijk willen bedanken.

VVKP blijft ondertussen aandringen bij de overheid en de diverse stakeholders op de noodzaak om een fatsoenlijke financiering te voorzien die toe kan laten aan collega’s op het terrein om hun capaciteit uit te breiden en te voorzien in de nodige ondersteuning.