Bevraging: Conventie Terugbetaalde Psychologische Zorg op de Eerste Lijn (SaRA en PANGG 0-18)

28-02-22

Vanuit de conventie voor de terugbetaling van psychologische hulpverlening is er een bevraging omtrent de noden uit onze regio.
Kunnen jullie deze even invullen. Het duurt maar een paar minuutjes.

Tijdens de coronacrisis kwamen onze mentale gezondheid en welzijn uitgebreid onder de aandacht. De pandemie onderstreepte de nood aan toegankelijke, betaalbare psychologische zorg.

Een nieuwe RIZIV-conventie zal meer terugbetaalde ambulante psychologische zorg mogelijk maken. De concrete uitwerking van deze conventie gebeurt door de netwerken GGZ en eerstelijnszones.

Omdat de overheidsmiddelen niet toelaten om voor alle burgers terugbetaling te voorzien, wordt er per regio bekeken waar de noden liggen en hoe deze ingevuld kunnen worden. Zo worden de beschikbare middelen ingezet om een maximale impact te creëren, voor de burgers die het het meest nodig hebben.

Voor het werkingsgebied van GGZ netwerk SaRA werd een vragenlijst ontwikkeld om lokale zorg- en welzijnsverleners te bevragen over welke onbeantwoorde psychische zorgnoden zij observeren. Er worden extra vragen gesteld aanklinisch psychologen/orthopedagogen en beleidsmedewerkers om zicht te krijgen op het huidig zorgaanbod en interesse om (samen) te werken in het kader van deze conventie.

Tot en met 28 februari 2022. Het invullen neemt 10 tot 20 minuten in beslag (mogelijks langer voor psychologen/orthopedagogen en beleidsmedewerkers).

We zijn erg benieuwd naar jullie antwoorden en kijken ernaar uit samen met jullie te bouwen aan een meer toegankelijke geestelijke gezondheidszorg!

Neem deel aan de bevragiNG