Deze webinar biedt handvaten om beslissingen te nemen omtrent verschillende vormen van diagnostiek die ongetwijfeld blijvend een rol zullen innemen in het hulpverleningslandschap.

Algemene klinische psychologie
Eerstelijnspsychologie

Data van dit evenement

10.00 - 12.30
Gratis

Aan de hand van praktijkvragen gaat deze webinar dieper in op diverse vormen van diagnostiek en de (creatieve) oplossingen waarmee we, mede door de Coronamaatregelen, in contact zijn gekomen. Beperkingen en mogelijkheden van volgende topics worden besproken aan de hand van vragen die jullie ons bezorgen: digitale afname (bijv. Wechlerschalen, CELF, …), online scoring, digitaliseren van papieren vragenlijsten (of omgekeerd), het wettelijk kader en ethische reflecties ... . Deze webinar biedt handvaten om beslissingen te nemen omtrent verschillende vormen van diagnostiek die ongetwijfeld blijvend een rol zullen innemen in het hulpverleningslandschap.

Het online webinar gaat door op vrijdag 29 oktober 2021 tussen 10u. en 12u.30.

 

Inschrijvingsformulier

 

Gastsprekers:

Cynthia Van Gampelaere


​Cynthia Van Gampelaere werkt sinds 2019 bij het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek vzw. Zij is als wetenschappelijk medewerker zowel betrokken bij onderzoeksprojecten binnen het domein jeugdhulp, als expert trainer in het kader van het BelRAI opleidingstraject. Voordien werkte ze gedurende vier jaar als doctoraatsstudent aan de vakgroep Experimenteel-Klinische en Gezondheidspsychologie van de Universiteit Gent en rondde haar doctoraatsproject succesvol af in 2020. 

Mark Schittekatte

 

Dr. Mark Schittekatte is coördinator van het Assessment Lab (voorheen Testpracticum) aan de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de UGent. Zijn wetenschappelijk vakgebied betreft adaptatie van psychodiagnostische instrumenten, met als specifiek aandachtspunt “diagnostiek bij personen met een migratie-achtergrond”. Hij is verder o.a. voorzitter van de BFP Testcommissie, docent in de “post-academische opleidingen Schoolpsycholoog”, lid van de Expertencommissie van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid én in “the Board of Assessment” (BoA) van de European Federation of Psychologists Associations (EFPA) vertegenwoordiger van de  ‘Belgian Test Commission’.

 Veerle Briers

 

Veerle Briers werkt als stafmedewerker psychodiagnostiek aan de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven. Zij is betrokken bij verschillende projecten van testontwikkeling, zoals de ABAS-3. Daarnaast staat ze mee in voor het hoorcollege en de practica rond psychodiagnostiek aan de studenten van de tweede bachelor.

Steven Joris

 

Steven Joris is klinisch psycholoog en als onderzoeker-lector werkzaam aan de Thomas More hogeschool, departement toegepaste psychologie. Vanuit de expertisecel Psychodiagnostisch Centrum (PDC) is hij voornamelijk bezig met testontwikkeling, testgebruik en wetgevende/ethische aspecten van diagnostiek. Steven is voorzitter van de Divisie Psychodiagnostiek binnen de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen. Hij is tevens bestuurslid in de Belgische Testcommissie (Belgische Federatie van Psychologen) en corresponding member van de Board of Assessment (European Federation of Psychologists’ Associations).