Parents Online: van therapiemodel naar E-learning module

Remy De Gouw

Parents Online is een online module voor ouders die werd ontwikkeld in een unieke samenwerking tussen CGG Ahasverus en QIT, met subsidies van Flanders Care (Vlaams departement voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin).

 

Inhoudelijk en didactisch is de tool gefundeerd op het Emotion Focused Family Therapy model van Lafrance & Dolhanty (http://www.emotionfocusedfamilytherapy.org ) en aanleunend wetenschappelijk onderzoek. Ouders krijgen empathische en communicatieve vaardigheden aangeleerd om met de emoties van hun kind om te gaan en er worden handvatten aangereikt voor probleemoplossing. Dit gebeurt stapsgewijs.

 

Maar hoe krijg je dit model in een gepast online jasje gegoten: Hoe maak je het toegankelijk en begrijpelijk voor diverse oudertypes? Hoe creëer je een motiverende leerflow die ouders zelfstandig kunnen doorlopen? Hoe zorg je voor een goede verhouding tussen ‘need-to-know’ en ‘nice-to-know’ inhoudsaspecten? ...

 

In deze workshop willen we juist dat ontwikkelingsproces transparant maken. Met illustraties en gezamenlijke denkoefeningen proef je van dit uitdagende en creatieve proces. Langs deze weg krijg je uiteraard inkijk in de uiteindelijke module en de toepassingsmogelijkheden ervan.

 

Remy De Gouw is klinisch psycholoog en cliëntgericht-experientiëel psychotherapeut, werkzaam in CGG Ahasverus binnen het kinder- en jongerenteam Vilvoorde en tevens werkzaam in privépraktijk Conciente, Antwerpen.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht