Provinciale informatiesessies VVKP: de toekomst van het beroep klinisch psycholoog

06-12-2018
Sinds de goedkeuring van de wet op de gezondheidszorgberoepen in september 2016 werd heel wat werk verricht achter de schermen om deze wet tot uitvoering te brengen. De Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP) neemt hier als beroepsvereniging een actieve rol in op. VVKP zal in samenwerking met Amma verzekeringen een toer door Vlaanderen organiseren om psychologen hierover informatie te verschaffen en op die manier een antwoord proberen te geven op de vele vragen die momenteel leven. Ook de bestaande psychologenkringen kunnen  zich kenbaar maken in hun eigen provincie. Naast het wetgevend kader en de psychologenkringen zal Amma een aantal belangrijke formaliteiten omtrent verzekeringen toelichten.    

Programma

De informatiesessie start met een schets van het huidige wetgevend kader en de toekomstige impact op de uitvoering van het beroep (Koen Lowet, gedelegeerd bestuurder VVKP). Nadien wordt een stand van zaken gegeven over de lokale psychologenkringen (Lynn Delfosse, kringcoördinator VVKP). Tot slot geven we het woord aan Amma om de nodige verzekeringen waaronder de beroepsaansprakelijkheid van de psycholoog toe te lichten.

Afsluiten doen we met een kleine receptie die de gelegenheid biedt om met collega’s verder na te praten en te netwerken.

 

De provinciale infosessies zijn intussen afgerond. 

Hier kan u de presentaties per provincie terugvinden:

Oost-Vlaanderen: infosessie_provincie_oost-vlaanderen.pdf

West-Vlaanderen: infosessie_provincie_west-vlaanderen.pdf

Antwerpen: infosessie_provincie_antwerpen.pdf

Limburg: infosessie_provincie_limburg.pdf

Vlaams-Brabant: infosessie_provincie_vlaams-brabant.pdf

 

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht