Oproep aan de VVKP - leden: vul je nieuwe ledenprofiel in!

06-06-2019
Nieuwe database VVKP
In de loop van de zomer zal VVKP haar nieuwe website lanceren. Dit moet klinisch psychologen en klinische psychologie nog beter in de verf zetten en van www.vvkp.be de referentiesite maken met betrekking tot klinische psychologie in Vlaanderen. Daarvoor hebben we wel jouw hulp nodig!

Nieuw Vlaams Register van Klinisch Psychologen

De opmerkzame leden hadden het meteen gemerkt. Voor de lidgeldhernieuwing 2019 maakten we al gebruik van de nieuwe database. Deze database vormt de basis voor onder andere een nieuwe en sterk verbeterde versie van het Vlaams Register van Klinisch Psychologen.  Dat Register vormt ondertussen de basis om de leden in te delen in de regionale psychologenkringen van VVKP, maar is ondertussen ook uitgegroeid tot meest gehanteerde verwijslijst voor bijv. huisartsen en andere zorgverstrekkers op de eerste lijn.

Om de nieuwe versie van het register goed te kunnen uitrollen, hebben we echter jouw hulp nodig. Je moet namelijk je profiel opnieuw invullen in de nieuwe database. Hiervoor heb je een uitnodiging ontvangen per mail of je gebruikt gewoon deze link.  Je logt in met het email - adres waarop je deze nieuwsflash hebt ontvangen. Als je je wachtwoord niet meer weet, dan vraag je gewoon een nieuw wachtwoord aan. 

Het nieuwe ledenprofiel is opgebouwd, rekening houdend met de nieuwe wet op de kwaliteitsvolle praktijkvoering. Zo kan je meteen al een portfolio opbouwen door je attesten, diploma's op te laden of relevante werkervaringen te beschrijven. 

Om het geheel overzichtelijk te houden voor cliënten en verwijzers hebben we het aantal problematieken en interventies sterk vereenvoudigd. In de toekomst zullen we gebruik maken van het register om bijkomende kwaliteitslabels toe te voegen. Momenteel zijn deze nog beperkt tot het label "supervisor". Meer info over de VVKP - labels kan je op de website van het Register vinden. 

Wie in het verleden al toegang kreeg tot het register, hoeft geen nieuwe aanvraag te doen. Wie nog geen aanvraag deed om op het Register te komen, dient dit eerst nog te doen. Lidmaatschap bij VVKP betekent niet dat je automatisch op het register komt. Zo dient je diploma eerst nog gevalideerd te worden. 

Wanneer er in de toekomst bepaalde psychologische interventies een eigen wettelijk kader krijgen (vb. psychotherapie), dan zal het Register zich afstemmen op dat specifieke wettelijke kader. 

Kortom, wacht niet tot de zomer om je gegevens in te vullen. Doe dit best meteen zodat je klaar bent voor onze nieuwe database!

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht