FOD lanceert nieuwe oproep om in te tekenen op de ELP - conventie

27-06-2019
Riziv
Zoals aangekondigd lanceerde de FOD een nieuwe oproep om in te tekenen op de ELP - conventie. Deze oproep zal elk trimester herhaald worden. U ontvangt die oproep via de gegevens van uw nieuwe visum. Gezien de randvoorwaarden van de conventie ongewijzigd blijven, is het advies van de VVKP evenmin onveranderd gebleven. 

Nieuws uit het begeleidingscomité

Op dit moment hebben zo'n 308 klinisch psychologen ingetekend op de conventie. Opvallend is dat dit vooral oudere, ervaren collega's zijn. De gemiddelde werkervaring bedraagt maar liefst 18 jaar. Ongeveer 2/3 zijn Franstalige collega's. Volgens de FOD is daarmee slechts 1/5e van het totale contingent aan sessies ingevuld, maar slechts een beperkt gedeelte daarvan wordt ook effectief gerealiseerd. Op dit moment ontbreekt het aan de nodige verwijzigingen vanuit de huisartsen. 

FOD herlanceert oproep

Zoals aangekondigd zal er elk trimester een nieuwe oproep verschijnen om in te tekenen op de ELP - conventie (zie bijlage). Vanuit VVKP hebben we reeds gemeld dat we niet verwachten dat er nog veel contingent zal bijkomen. Gezien de conventie ongewijzigd is gebleven, is het standpunt en advies van VVKP evenmin ongewijzigd gebleven. 

Deze conventie heeft enkel zin voor zelfstandige collega's die reeds actief zijn of actief willen worden in een eerstelijnszvoorziening waarbij die voorziening de kost draagt voor de eerstelijnspsychologische zorgen. We roepen daarom alle netwerken op om dergelijke locaties te voorzien in de verschillende eerstelijnszones. Aan de kringen vragen we om samen te werken met de lokale huisartsenkringen om hen goed te informeren en gezien de beperkte capaciteit, voorrang te geven aan de meest kwetsbaren onder de beoogde doelgroep. 

Lees hier het volledige VVKP - standpunt. 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht