Divisie zelfstandige praktijkvoering schrijft pamflet om uw cliënten te informeren.

06-02-2019
Als gevolg van de wel heel ruime aankondiging van minister Maggie De Block in de media dat de zelfstandig psycholoog nu eindelijk zou terugbetaald worden, werden vele van onze collega's in de praktijk geconfronteerd met vragen van hun cliënten/patiënten. De divisie zelfstandige praktijkvoering ontwikkelde daarom een handig pamflet wat je in je praktijk kunt ophangen of gewoon aan je cliënten kunt meegeven. 

Pamflet om uw cliënten/patiënten goed te informeren

Het financieringsvoorstel van Maggie De Block kan maar weinig klinisch psychologen bekoren. De VVKP heeft haar kritisch standpunt al vaak genoeg herhaald. Echter, veel van onze cliënten kijken al jaren reikhalzend uit naar een financiering van hun behandeling. Het is immers ongelofelijk en onrechtvaardig dat de gemiddelde Belg nog steeds pakweg zijn jaarlijkse vakantie moet laten vallen om een psychologische behandeling te kunnen betalen. 

Aangezien de minister aanvankelijk de financiering aankondigde als een algemene terugbetaling van de zelfstandig psycholoog verwachten veel van onze cliënten dat hun behandeling zal terugbetaald worden. De divisie zelfstandige praktijkvoering ontwikkelde daarom een handig pamflet wat het VVKP - standpunt vertaalt naar uw cliënt(en). Het pamflet is zowel beschikbaar in Word - format als PDF - format, wat je toelaat om vb. nog uw eigen logo toe te voegen of om de inhoud nog verder aan te passen aan jouw specifieke situatie. Het pamflet bevat ook een handige QR - code naar meer uitleg op de VVKP - website. 

Wat is de divisie zelfstandige praktijkvoering?


De divisie zelfstandige praktijkvoering is gegroeid uit de vroegere werkgroep zelfstandige praktijkvoering. Ze verzamelt expertise en adviseert het bestuur rond alles wat te maken heeft met de zelfstandige praktijkvoering in klinische psychologie. Haar belangrijkste thema's zijn het werken rond de toekomstige terugbetaling van klinisch psychologen en de positie van de zelfstandig klinisch psycholoog in het werkveld. 

Lees meer over de werking van de divisie en hoe je de divisie kunt versterken. 

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht