De dagdagelijkse praktijk van de klinisch psycholoog in de media!

30-11-2018
Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen
In de weekendbijlage van de krant Het Nieuwsblad zal er een uitgebreid stuk verschijnen over de dagdagelijkse praktijk van de klinisch psycholoog. 

Profilering van het beroep

Eén van de belangrijkste taken die we voor onszelf zien als vereniging is om een correct beeld te scheppen over het beroep van klinisch psycholoog en klinische psychologie als discipline naar het brede publiek toe. 

We merken immers dat er nog teveel misverstanden bestaan over het beroep van klinisch psycholoog, de implicaties, de zwaarte en de eigenheid van het psychologisch werken. Dat heeft ernstige implicaties naar o.a. hoe het beleid naar ons beroep kijkt. Denk maar aan de onrealistische eerste voorstellen rond terugbetaling. Daarom hebben wij als vereniging en een aantal collega's als invididvuele beoefenaars meegewerkt aan dit stuk. 

We nodigen alle leden uit om mee gebruik te maken van dit stuk en met dank aan de collega's die er aan meegewerkt hebben. 

Aankondiging: In therapie

Met datzelfde doel heeft de vereniging ook meegewerkt aan een nieuwe reeks op Canvas die in het voorjaar zal verschijnen "In therapie". Ook hier is de bedoeling om een goed beeld in het publiek te scheppen hoe het er aan toe kan gaan in een praktijk van een klinisch psycholoog. 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht