VVKP solidair met onze Australische collega's

28-01-20
Klimaatverandering
Internationaal
Algemeen belang

Australië gaat al een hele tijd gebukt onder verschrikkelijke bosbranden. Onze collega's van de Australian Psychological Society leveren enorme inspanningen om de lokale bevolking te ondersteunen. Vanuit VVKP steken we hen een hart onder de riem. Lees hoe je hen kan helpen!

CEO van de Australian Psychological Society, Frances Mirabelli, laat ons het volgende weten:

Beste collega's,

De bosbrand die door grote delen van mijn land razen zijn catastrofaal. De impact op de natuur, economie en de mensen kan niet overschat worden. De totale grootte van de gebieden die verbrand zijn is meer dan dan 8 miljoen hectare, deze interactieve kaart laat goed de grootte orde zien van de verwoestingen.

In Melbourne, waar het hoofdkwartier is van de APS, zijn we bedekt onder een dikke laag rook van branden die honderden kilometers verder plaats vinden. Gedurende de kerstvakantie zijn veel van onze werknemers met bezittingen in de bewuste gebieden getroffen. 

Deze ervaringen nemen een nog groter perspectief aan gezien onze recente discussies in Lissabon over de impact van klimaatverandering.

Ik ben erg dankbaar voor de vele emails uit bezorgdheid en steun die ik heb mogen ontvangen van mijn internationale collega's. Het betekent heel wat om te weten dat deze ramp de hele wereld aanspreekt and dat onze internationale gemeenschap van psychologen er voor ons is wanneer we hen nodig hebben.

Sommigen onder jullie hebben me gevraagd hoe ze kunnen helpen. Ik begrijp de nood om te willen helpen en steun te verlenen. Ik heb daarom een lijst gemaakt van organisaties die in de frontlinie aan het werken zijn, waarbij donaties rechtstreeks zullen gaan naar hen die helpen bij het herstellen van deze tragedie. Als je graag wenst te doneren, dan raad ik jullie deze organisaties aan:


Leden van de APS zijn zeer actief geweest in het reageren op de crisis. Ze volgden aanvullende training in het ondersteunen tijdens rampen en het Ramp Respons Netwerk van de vereniging werd geactiveerd. Dit is een netwerk van psychologen dat ingezet wordt in de getroffen gebieden, in samenwerking met het Australische Rode Kruis. We delen ook onze hulpmiddelen met de leden en het algemene publiek via mail, onze website en sociale media.

We hopen dat we samen, als een beroep en als een internationale gemeenschap, deze enorme uitdaging kunnen overwinnen. En dat we stappen kunnen zetten om de schaal van dit soort rampen in de toekomst kunnen reduceren. 
 

Hartelijke groet,

Frances Mirabelli

Chief Executive Officer
Australian Psychological Society