06-12-19
Regelgeving

Geen bijkomende administratie om je erkenning te bekomen! Die zal automatisch toegekend worden op basis van je visum! Voor onze collega's met een buitenlands diploma zijn we in gesprek met het NARIC om een heldere procedure en communicatie uit te werken.

Je erkenning als klinisch psycholoog

Goed nieuws vanuit de Vlaamse overheid. De erkenning als klinisch psycholoog zal automatisch toegekend worden aan de houders van een visum als klinisch psycholoog. VVKP had sterk aangedrongen om geen bijkomende administratielast te veroorzaken. We zijn dus blij dat de beide administraties (Federaal en Vlaams) hierin een goede oplossing hebben gevonden. 

De erkenning is een verplichting vanaf 01 januari 2020.

Meer informatie over de erkenning

Update visum

Leden, collega's met een buitenlands diploma, vb. een Nederlands diploma, worden door de FOD steevast verwezen naar het NARIC om hun diploma equivalent te laten verklaren.

Het NARIC is er zich van bewust dat er een nieuwe regelgevende situatie is ontstaan en ontvangt op dit moment heel wat aanvragen van collega's met een buitenlands diploma. Zij lijken wat vast te lopen in de procedure. VVKP heeft dit gesignaleerd en het NARIC werkt op dit moment aan een nieuwe procedure en bijhorende communicatie. We hopen dus snel ook deze laatste horde weg te kunnen werken! In tussentijd roepen we alle collega's op om nu zeker werk te maken van je visum!

Vraag nu je visum aan!

Lees alles rustig na in ons dossier "Visum en erkenning"