VVKP en APA ondertekenen een Memorandum of Understanding

30-11-20
Internationaal

VVKP versterkt haar internationale samenwerking door een Memorandum of Understanding te tekenen met haar Amerikaanse zustervereniging, de American Psychological Association.

De VVKP en de American Psychological Association hebben een Memorandum of Understanding ondertekend. Daarmee bekrachtigen de beide verenigingen hun onderlinge wens om nauwer met elkaar samen te werken.

De VVKP onderhield al een tijdje nauwe contacten met de Amerikaanse collega's, die zich een voorvechter tonen om psychologie een grotere rol te laten spelen in de verschillende maatschappelijke uitdagingen op mondiaal vlak zoals de klimaatverandering, gelijke toegang tot zorg, racisme, enz.

Voor de VVKP zijn dergelijke internationale samenwerkingen cruciaal. Als vereniging draaien we immers nog steeds voor het merendeel op vrijwilligers en hebben we onvoldoende professionele staf om dossiers grondig voor te bereiden. Dankzij onze internationale samenwerkingsverbanden kunnen we beroep doen op de kennis van onze grotere zusterverenigingen.

Naar de MoU