VVKP workshop - Mild Cognitive Impairment en Vroegdetectie bij Dementie

Wanneer: 
20-04-2015 09:00 tot 15:30
Waar: 
Leuven

Naar aanleiding van haar beleidsplan 2014-2016 heeft VVKP ervoor gekozen om meer in te zetten op permanente vorming voor klinisch psychologen. Het vormingsaanbod wordt in eerste instantie opgebouwd rond drie pijlers: Psychodiagnostiek (PD), Dynamieken en processen (DP), en Psychologische interventies (PI). Elke vorming is een workshop van een volledige dag (9u –15u30), waarin klinisch psychologen concrete handvaten kunnen meekrijgen voor de praktijk en de nieuwe trends rond desbetreffende thema besproken worden. Daarnaast is er ook ruimte voor discussie en interactie met de sprekers. Om deel te nemen aan een workshop wordt basiskennis verwacht.

Christophe Lafosse is Doctor in de Psychologie (KU Leuven) met specialisatie in de Klinische Neuropsychologie. Hij is als directeur Strategie en Wetenschappelijk Beleid en als klinisch neuropsycholoog verbonden aan het Revalidatieziekenhuis RevArte te Edegem. Als gastprofessor is hij verbonden aan de KU Leuven (Faculteit Psychologie en Pedagogie), aan de Vrije Universiteit Brussel (Faculteit Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen) en aan de Thomas More Hogeschool. Hij is medeoprichter en bestuurslid van de Belgian Society for Neurorehabilitation, de interuniversitaire postacademische opleiding Klinische Neuropsychologie en voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Neuropsychologie. 
 
Eva Dierckx is Doctor in de Klinische Psychologie en als professor verbonden aan de vakgroep Klinische en Levenslooppsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Momenteel werkt zij aan een postdoctoraal onderzoek rond vroegtijdige detectie bij de ziekte van Alzheimer. Samen zullen zij een hele dag stilstaan bij het belang van vroegdetectie bij de ziekte van Alzheimer, recentelijke bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek en zo ook concrete handvaten en richtlijnen aanbieden voor vroegdetectie in de klinische praktijk.

Inschrijven

Voor de workshops worden vaste tarieven gehanteerd. Deze zijn als volgt:

  • € 85 voor leden VVKP
  • € 95 voor leden BFP
  • € 185 voor niet leden

Inschrijven is niet langer mogelijk.

Dagverloop

  • 9u: onthaal met koffie
  • 9u30 - 11u: eerste gedeelte
  • 11u00 - 11u15: pauze
  • 11u15 - 12u45: tweede gedeelte
  • 12u45 - 13u45: middagpauze met broodjes
  • 13u45 - 15u30: derde gedeelte

Locatie

De workshop gaat door in de Blauwput, Martelarenlaan 11A, 3010 Kessel-Lo.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht