E-mental health: hype of hulp?

Dr. Tom Van Daele

We doen in ons dagelijks leven steeds meer beroep op technologie: we surfen naar websites om onze aankopen te doen, beheren onze financiën via een app en houden contact met onze vrienden via berichtendiensten als Whatsapp en sociale netwerken zoals Facebook.  Geleidelijk aan verschijnen er ook steeds meer toepassingen voor de geestelijke gezondheidszorg, niet alleen internationaal, maar ook.

 

In deze presentatie licht Tom Van Daele een tipje van de sluier op rond de mogelijkheden van technologie voor geestelijke gezondheid, kortweg e-mental health. Na de introductie van een aantal centrale concepten, worden verschillende technologieën kritisch bekeken. Aan de hand van concrete toepassingen krijg je vervolgens een beeld hoe je als klinisch psycholoog hiermee aan de slag kan gaan.

 

Dr. Tom Van Daele is onderzoeksleider van de expertisecel Psychologie Technologie en Samenleving van de Thomas More-hogeschool. Hij coördineert daarnaast ook de Taskforce on E-health van EFPA, de European Federation of Psychologists’ Associations. Hij doet voornamelijk praktijkgericht onderzoek naar het potentieel van technologie voor de geestelijke gezondheidszorg.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht