Webinar "Creating Safe Spaces" naar openheid over racisme in psychotherapie

Het racismedebat leeft volop in de bredere maatschappij en wereldwijd en de impact van racisme krijgt steeds meer erkenning, maar krijgt het ook lucht in psychotherapie?

Algemene klinische psychologie

Data van dit evenement

13u tot 16.30u

People of color (POC) rapporteren een grote drempel om hun weg naar psychotherapie te vinden, en al zeker om daar raciale kwesties en trauma’s te bespreken bij (vaak witte) psychotherapeuten. Elke zwarte cliënt draagt inherent dat traumatisch geheel in zich, of het nu zichtbaar is of niet.

Met dit webinar willen we de kans grijpen om te reflecteren, voorbij de comfortzone. Het is in eerste instantie een uitnodiging om open, eerlijk en nieuwsgierig stil te staan. In een afwisseling tussen theorie en praktijk nemen gastsprekers ons mee in een zoektocht naar concrete handvaten en antwoorden op centrale vragen: Hoe kan ik als therapeut een veilig en containend klimaat creëren om de cliënt in zijn totaliteit te ontvangen, inclusief raciale kwetsingen? Hoe blijf ik écht aanwezig bij de ander, ook in dit thema, dat ongewild van alles met mij en mijn cliënt doet? Hoe blijf ik, met andere woorden, mijn rogeriaanse basishouding bewaken, waarin ik onvoorwaardelijk aanvaardend, authentiek, transparant en sensitief aanwezig ben – wat, zoals we weten, in elk traumaverhaal van belang is?

Ga naar de website voor verdere informatie en schrijf je in.

 www.aanmelder.nl/creating-safe-spaces