Psychologen gezocht voor project "Arts in nood"

03-07-2017
Voor het project "Arts in nood" is men op zoek naar psychologen die ervaring hebben met  burn-out, depressie, verslaving, trauma (2nd victim) en suïcidaal gedrag.  

Recent werd VVKP benaderd door de projectcoördinator van "Arts in nood", een project in de schoot van de nationale raad van de Orde der artsen, ter ondersteuning van artsen die worden geconfronteerd met psychische problemen. 

Binnen dit project is er een team van vertrouwensartsen (5-tal per provincie) samengesteld die hulpbehoevende collega’s ondersteunen en oriënteren naar hulp. "Arts in nood" wil dit team van vertrouwensartsen ondersteunen met het bezorgen van informatie over mogelijke geschikte hulpverleners naar wie de vertrouwensarts vrijblijvend kan doorverwijzen.  

De vijf meest voorkomende problematieken betreffende psychische problemen bij artsen zijn: burn-out, depressie, verslaving, trauma (2nd victim) en suïcidaal gedrag.   

Via het VVKP-register "Zoek een klinisch psycholoog" wil VVKP voor het project "Arts in nood" een oplijsting maken van psychologen die in één van de bovenstaande vijf problematieken zijn gespecialiseerd (en daarin ervaring hebben) en die open staan voor een doorverwijzing naar hen van artsen met psychische problemen.
Wij roepen onze leden dan ook massaal op om hun profiel binnen het register een grondige update te geven zodat jullie meegenomen kunnen worden in dit toch wel bijzondere project!

 

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht