VOCAP - Employees engagement: Wetenschappelijke onderbouw en pragmatische toepassing.

Wanneer: 
30-05-2017 19:00
Waar: 
Park Inn By Radisson Leuven – Martelarenlaan 36 -3010 Leuven
Organisaties meten het engagement van hun werknemers vandaag de dag nog veelal aan de hand van de klassieke jaarlijkse enquêtes. Ze bestaan in alle maten en kleuren.

Waarom houdt dit wetenschappelijk gezien vaak geen steek en leidt dit in de praktijk doorgaans tot weinig tastbare veranderingen voor de werknemers? Technologie en nieuwe kennis geven ons intussen de kans om meer voordeel te halen uit engagement-metingen. Hoe? Door frequentere metingen met de juiste vraagstelling en interpretatie, de zogenaamde 'pulse checks'.

Beide sprekers - Cédric Velghe, Co-founder en Managing Director van de UGent spin-off, The VIGOR Unit bvba en Entrepreneur in Residence aan de vakgroep Personeelsbeleid, Arbeids- en Organisatiepsychologie, Universiteit Gent en Floris Tallieu, Co-founder van Sparble bvba – doen onderzoek naar en ondersteunen organisaties in het verbeteren van hun ‘employee experience’ en in het begrijpen en veranderen van menselijk gedrag op het werk. In deze presentatie wordt de wetenschappelijke onderbouw belicht, alsook de toepassing ervan in de praktijk.

Meer info vind je in de bijlage onderaan.

 

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht